Servicii

Echipa Smilebox vă pune la dispoziție o gamă completă de servicii, executate la cele mai înalte standarde, cu echipamente de ultimă generație.

Albire dentara

Etapa în care pacientul cunoaște medicul și echipa sa, iar medicul se informează asupra nevoilor și problemelor de sănătate ale pacientului

Vezi mai multe

Prima vizita si consultatia

 

Un tratament stomatologic de succes necesită o analiză amănunțită a tuturor problemelor dentare dar și a stării de sănătate a pacientului. De aceea Clinica Dentară Smilebox acordă o importanță deosebită primei vizite. Este etapa în care pacientul cunoaște medicul și echipa sa, iar medicul se informează asupra nevoilor și  problemelor de sănătate  ale pacientului. Se întocmește foaia de observație și pacientul este informat asupra problemelor dentare cu ajutorul camerei intraorale. Se întocmește planul de tratament și se informează pacientul asupra costurilor estimative ale tratamentului. În situația unor cazuri mai complexe, care necesită o analiză amănunțită, la prima consultație se culeg informații suplimentare: radiografii, fotografii intraorale și extraorale și modele de studiu.  Cazul este apoi analizat de întreaga echipă, urmând ca la a doua vizită pacientul să fie informat asupra variantelor de tratament și costului estimativ. Etapa de consultație poate include și o analiză digitală estetică, cunoscută sub numele de Dental GPS, asemănător sistemului DSD (Digital Smile Design).

Estetica dentara

 

Un zambet minunat este o parte importană a impresiei pe care o faceți celor din jur! Utilizând talent artistic şi tehnici moderne, noi vă putem ajuta să obtineți o înfățisare mai încrezătoare, tinerească şi plăcută.

Prin fixarea unei fațete ceramice mai lungi pe un dinte natural, putem alungi dinții tociți, făcandu-i să arate mai tineri şi mai puternici.
Fațetele ceramice pot acoperi petele, dinții decolorați, pot albi sau da strălucire întregului zâmbet sau pot fi făcute să se potrivească exact dinților existenți. Adesea, există spații interdentare pe care nici măcar tratamentul ortodontic nu le poate corecta. Dinții naturali pot fi prea inguşti, prea mici sau prea mari raportat la fața unei persoane si dimensiunea arcadei dentare. Uneori arcada dentară este prea largă şi nu se potriveşte cu dimensiunea dinților, nerealizându-se un aspect armonios.

Adesea, putem îmbunatăți etajul inferior al feței, prin modificarea lățimii şi înălțimii dinților, păstrând totuşi un aspect natural. Stomatologia estetică oferă noi opțiuni pentru a vă şterge câțiva ani de pe față. De-a lungul anilor, dinții noştri îşi modifică culoarea(cafea, vin roşu, mâncare colorată, fumat, etc). Tehnologia de albire a dinților ne-a oferit posibilitatea de a inlătura pete sau colorații de pe dantură şi de a reda dinților culoarea lor naturală. Stomatologia zilelor noastra este limitată doar de imaginația noastră. Combinația magică dintre planificarea meticuloasă a tratamentului şi o relație speciala între pacient, echipa medicală şi tehnicienii dentari este un lucru obişnuit pentru cazurile noastre cele mai de succes.
Aspectul dinților unei persoane poate influența, in mod spectaculos, felul în care aceasta este percepută de cei din jur. Prin modificarea formei, dimensiunii şi culorii dinților, putem influența modul în care este percepută vârsta, personalitatea şi încrederea în sine.
Nu cu foarte mult timp în urmă, medicii dentişti luau pur şi simplu o amprentă după dinții pacientului o trimiteau la laboratorul dentar si sperau ca tehnicianul să realizeze cel mai bun rezultat posibil. Când un medic dentist trimitea un pacient la un specialist, lăsa tratamentul în seama specialistului şi accepta rezultatul ca fiind ” cel mai bun posibil”. Astăzi, oamenii gândesc în mod constant în afara tiparelor, muncind intens, împingând limitele stomatologiei estetice tot mai departe. Ghidându-ne după principiul că nu stim tot, reuşim întotdeauna să învățam mai mult. Ne străduim să obținem o stomatologie estetică total naturală, cu scopul de a realiza o ” simetrie asimetrică” ( armonie fără simetrie) deoarece dinții naturali nu prezintă o simetrie perfectă.

Estetica dentară s-a născut din nevoia oamenilor de a avea un zâmbet frumos, luminos și sănătos. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de tehnologie avansată, medici specializați în estetică dentară, tehnici și materiale noi. Clinica dentară Smilebox dispune de aceste mijloace și vă poate ajuta să dobândiți un zâmbet mai alb, spectaculos și luminos. Cele mai uzuale geluri folosite în întreaga lume sunt Peroxidul de Hidrogen și Peoxidul de Carbamidă. Peroxidul de Carbamidă (CP) este făcut din Peroxid de Hidrogen (HP/H202). Pentru a face CP, se adaugă o molecula de uree la fiecare molecula de HP si acest proces il face mult mai stabil. Cu cat concentratia este mai scazuta, cu atat rezultatele obtinute vor fi mai slabe, sau tratamentul trebuie sa dureze mai mult. Stomatologii folosesc HP, de obicei in concentratii marite, de la 22% pana la 38%, pentru ca se doresc rezultate foarte bune intr-o perioada scurta de timp. Folosirea uzuala a HP este o procedura de 3 aplicari consecutive a cate 15 minute fiecare, astfel incat tratamentul obisnuit dureaza aproximativ o ora. In concentratii mai ridicate, HP irita puternica tesuturile moi, asa ca gingiile trebuie protejate. Protectia se numeste BARIERA GINGIVALA si consta de fapt intr-o rasina care este aplicata la linia gingiei si apoi polimerizata cu lampa pentru a se intari. Concentratiile marite de HP pot produce sensibilitate si durere dentara la unele persoane, aceasta dureaza o zi sau doua, desi in unele cazuri aceasta perioada se poate extinde. CP a fost proiectat pentru tratamente acasa. Acestea necesita un gel care se poate aplicata pentru o perioada mai lunga de timp, de obicei 10 – 14 zile. Este perfect pentru Batoanele (de albire/intretinere) Touch Up si pentru kiturile pentru acasa. Chiar daca concentratiile de CP sunt de regula mai slabe decat concentratiile de HP folosite, folosirea zilnica de CP duce adesea la sensibilitate dentara, care poate fi amelioarata cu un gel de desensibilizare sau un Enamel Booster.
Tratamentele de albire dentara cu peroxid sunt considerate ca fiind sigure atunci cand procedurile sunt respectate asa cum sunt stipulate prin reglementarile legale. Totusi, exista anuminte riscuri asociate cu albirea, de care ar trebui sa aveti cunostinta:
– sensibilitatea dentara: Albirea poate cauza o crestere temporara a sensibilitatii la temperatura, presiune si atingere. Aceasta situatie poate aparea cel mai probabil dupa albirea in cabinet, acolo unde sunt folositi agenti de albire in concentratie ridicata. Anumite persoane experimenteaza dureri acute spontane in partea mediana a dintilor frontali. Riscurile cele mai mari de producere a sensibilitatii dentare apar la persoanele care au gingiile retractate, crapaturi majore in smaltul dintilor sau cei care au probleme in urma efectuarii defectuoase a restaurarilor de orice tip. De asemenea exista rapoarte la persoanele roscate, incluzand pe acelea care nu prezinta si alti factori de rist, sunt in mod special expusi la sensibilizarea dentara si la dureri punctuale acute.
– iritarea gingivala: unii clienti pot experimenta intr-o anumita masura iritarea gingivala, rezultata din contactul direct al gelului de albire cu gingiile. Cand gelul atinge gingiile, aceste tesuturi moi vor deveni albe, dar vor reveni la culoarea lor initiala, roz, in mai putin de 15 minute. Chiar daca revin la culoarea initiala dupa tratament, clientii sunt sfatuiti sa isi perieze usor dintii in urmatoarele 2 – 3 zile, avand in vedere ca gingiile acestora pot sangera in urma unui periaj dur.
– lucrari dentare tehnicolore: restaurarile precum puntile, coroanele dentare sau fatetele de portelan nu sunt afectate de inalbitor si drept urmare, isi mentin culoarea initiala, in timp ce dintii din jurul lor se albesc. Aceste rezultate formeaza ceea ce este frecvent numit dantura tehnicolora. Desi ocazional, acesti dinti artificiali se pot albi usor catre culoarea lor originala.

Cauze ale patarii dintilor

– varsta: exista o corelare directa intre culoarea dintilor si varsta unei persoane. Odata cu trecerea anilor, dintii isi inchid culoarea ca urmare a uzurii si a acumularii de pete. Persoane mai tinere vor experimenta rezultate imediate si extraordinare ca urmare a tratamentelor de albire. Dupa 20 de ani, avand in vedere ca dintii incep sa se ingalbeneasca usor, tratamentele de albire ar putea necesita un pic mai mult efort. La varsta de 40 de ani, galbenul lasa locul unei nuante de maro si poate fi nevoie de mai multa intretinere. La varsta de 50 de ani, dintii deja au absorbit un cumul de pete dificile, care poate fi destul de greu de indepartat.

– transluciditate si grosime: exista de asemenea si factori genetici care devin mult mai pronuntati odata cu varsta. In timp ce toti dintii prezinta o anumita transluciditate, aceia care sunt opaci si grosi au un avantaj: au o culoare mai deschisa, stralucesc mai mult si reactioneaza mai bine la albirea dentara. Transparenta nu este singurul lucru care nu poate fi corectat sub nicio forma de albire dentara.

– obiceiuri de alimentatie: consumul usual de vin rosu, cafea, ceai, cola, morcovi, portocale, sau alte bauturi si alimente colorate in profunzime cauzeaza patarea considerabila a dintilor. Aditional, alimentele acide precum fructele citrice si otetul, contribuie la erodarea smaltului dentar. Ca rezultat, suprafata dintelui devine mai transparenta si prin aceasta se vede mai mult din dentina colorata in galben.

– consumul pe baza de tutun: nicotina lasa depozite de pete maronii, care se infiltreaza lent in structura dintelui si cauzeaza decolorarea intrinseca.

– medicamente / chimicale: folosirea tetraciclinei in timpul formarii dintilor produce pete de culoare gri inchis sau pete maronii in forma de panglica, acestea fiind foarte dificil de indepartat. Consumul excesiv de fluor cauzeaza fluoroza si formarea de zone afiliate de decolorare clorotica.

– scrasnitul din dinti: cel mai adesea cauzat de stres, scrasnitul din dinti poate contribui la formarea microfisurilor in dinti si poate cauza innegrirea marginilor.

– traume: caderile si / sau alte accidente pot cauza crapaturi considerabile in dinti. Aceste crapaturi vor colecta o acumulare mare de pete si resturi de alimente.

– patarea – intrinseca vs extrinseca: acestea sunt doua categorii de patare, denumite in functie de modul in care relationeaza cu dintele. Petele extrinseci sunt acelea care apar pe suprafata dintelui ca rezultat al expunerii acestuia la bauturi inchise la culoare, alimente si tutun, precum si la uzura de rutina. Petele extrinseci superficiale sunt minore si pot fi indepartate cu periaj si curatare profilactica stomatologica. Petele dificile extrinseci pot fi indepartate cu mai mult efort, cum ar fi albirea dentara. Petele extrinseci persistente pot penetra dentina si se pot inradacina daca nu sunt indepartate in timp util. Petele intrinseci sunt acelea care se formeaza in interiorul dintilor. Acestea sunt rezultatul traumelor, a varstei, expunerii la medicamente in timpul formarii dintilor si / sau ingerarea excesiva de fluor. In trecut, se credea ca petele intrinseci sunt prea rezistente pentru a fi corectate cu innalbitor dentar. Cu metodele disponibile astazi, o parte dintre clientii care se confrunta cu asemenea probleme pot apela la tratamentul de albire dentara, dar rezultatele nu sunt garantate.

Albirea Dentara

Tehnologia de albire dentară reprezintă liderul mondial în albirile dentare în acest moment. Cercetările și studiile clinice arată că albirile dentare prin tehnologie Zoom, sub supervizarea unui medic dentist, sunt sigure.
Procedeul constă în  realizarea în prealabil a unui consult și  a unei ședințe de igienizare pentru  curățarea și pregătirea dinților.
Albirea presupune aplicarea pe dinți a unui gel special al cărei acțiuni este declanșată sub lumina lămpii cu plasmă Zoom.
Durata necesară albirii este de aproximativ 45 de minute și uneori pacientul poate avea o ușoară sensibilitate a dinților.
Albirea nu este recomandată copiilor  sub 13 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează precum și pacienților cu multiple carii și obturații.

Fatetele ceramice

Fațetele ceramice reprezintă o soluție minim invazivă de tratament. Constau în cimentarea unor lamele subțiri din material ceramic pe suprafața dintelui. Fațetele reprezintă opțiunea nr. 1 atunci când este vorba de designul unui zâmbet. Cu ajutorul lor se poate schimba complet forma și culoarea unui dinte. Realizarea zâmbetului cu ajutorul fațetelor reprezintă un proces extrem de riguros care necesită multiple cunoștințe și atenție din partea medicului și tehnicianului care le execută. Acest tip de tratament nu este indicat la dinții cu distrucții masive, obturații mari sau cu un grad mare de incongruență (dinți foarte strâmbi).

Ceramica pe zirconiu

Folosirea zirconiului în stomatologie reprezintă o metodă inovativă de tratament care ne dă posibilitatea realizării unor coroane dentare cu un efect maxim de naturalețe.
Zirconiul este un metal de culoarea dintelui, foarte dur și cu o foarte bună biocompatibilitate.
Realizarea coroanelor de zirconiu necesită tehnici speciale de preparare a dintelui și tehnologie avansată de laborator dar rezultatul este mai precis și cu o estetică mult îmbunătățită față de tradiționalele coroane metalo-ceramice.

Coroanele integral ceramice

Coroanele integral ceramice reprezintă o opțiune de tratament minim invazivă cu rezultate estetice înalte. Ca orice manoperă în estetică dentară, necesită tehnologie avansată și înalte abilități ale echipei medicale. Echipa Smilebox și laboratoarele cu care lucrează dispun de întreaga tehnologie și vă invită să construim împreună un zâmbet luminos.

Protetica dentara

Protetica dentară este responsabilă de diagnosticul, tratamentul, reabilitarea și menținerea morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar al pacientului.

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importanta a stomatologiei, intrucat presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.  Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Parodontologie

 

Bolile parodontale sunt în mai toate cazurile nedureroase si numai în unele cazuri apar modificări, în special în stadiile de început. Oricum nu veţi observa probabil umflarea gingiilor sau nu veţi da importanţă sângerărilor gingivale ocazionale la periaj. Sau veţi considera că alungirea dintelui e normală odată cu trecerea timpului. Adevărul este că 4 din 5 adolescenţi si adulti au boli parodontale de care majoritatea nu ştiu. De aceea pierderea dinţilor datorită bolilor parodontale este mult mai comună decât orice alt motiv.
Vestea bună este că majoritatea bolilor parodontale pot fi prevenite sau, odată apărute, pot fi tratate. Acest lucru se realizează fără probleme dacă tratamentul se începe în stadii incipiente ale boli. Bolile parodontale sunt infecţii, cauza primară a acestor infecţii este placa dentară, o colonie de bacterii urât mirositoare. Lăsată pe dinte, placa formeaza tartru, care nu poate fi îndepărtat usor acasă. Miloane de oameni au boli parodontale, însă majoritatea nu realizează că le au.
Există 2 stadii ale bolii parodontale: Gingivite, infecţii ale gingiei şi Parodontite, o infecţie care implică afectarea osului de sustinere
Mergeţi la dentist în mod regulat, chiar dacă aveţi impresia ca totul este în regulă. Numai un profesionist poate diagnostica boala parodontală în stadiul ei incipient, atunci când tratamentul este cât mai usor şi totodată mai ieftin. Pierderea tuturor dinţilor poate fi evitată. Lucrând împreună cu dentistul dumneavoastră puteţi constata acest lucru. Foarte des parodontita reapare. De aceea este foarte important ca pacienţii să meargă des la control pentru a evita reapariţia semnelor de boală. Majoritatea pacienţilor cu parodontită trebuie să facă un control însoţit de periaj profesional odată la 3 luni. Aceste controale care surprind boala intr-un stadiu incipient, previn suferinţa, economisesc bani şi previn pierderea dinţilor.

Tratamente laser

Laserul reprezintă o tehnologie modernă prin care pacienții pot beneficia de un tratament precis, delicat și eficient. Manoperele pot fi executate fară anestezie și fără durere, crescând confortul și satisfacția pacientului. Această terapie este mai rapidă, mult mai precisă și ușor de controlat și prezintă rezultate clinice superioare față de terapiile convenționale. Utilizăm tehnologia laser în parodontologie (sterilizarea pungilor parodontale), în endodonție (sterilizarea canalelor radiculare), în tratamentul durerilor (abscese dentare, pulpite), în chirurgia părților moi (gingivectomii, frenectomii), în tratarea aftelor și herpesului.

Ortodontie

Ortodonția constă în alinierea poziției dinților cu ajutorul aparatelor ortodontice. Anomaliile dento-maxilare sunt des întâlnite la copii și adolescenți, dar astăzi  aparatele ortodontice pot fi utilizate și în cazul adulților. Noile tehnologii permit astăzi corectări spectaculoase ale anomaliilor dento-alveolare. Aparatele dentare pot fi metalice, ceramice sau aproape invizibile (safir).

Un tratament ortodontic de scurtă durată ne poate permite deseori să modificăm conturul gingival sau să corectăm poziția unei rădăcini, asigurând obținerea unui rezultat superior din punct de vedere estetic.

Există situații in care chiar şi după tratamentul ortodontic, poziționarea corectă a dinților şi obținerea unei ocluzii stabile, dinții nu au „aspectul” dorit. Dinții pot fi prea mici, prea înguşti, deformați, fracturați, decolorați sau pot avea restaurări anterioare. Cu toate acestea, acum, că dinții au fost aliniați şi au un aspect adecvat, aceste trăsături împiedică obținerea rezultatului final dorit. Dacă un caz nu este planificat în mod corespunzător şi nu există o colaborare între medicul ortodont şi medicul dentist pot fi obținute rezultate mai puțin satisfăcătoare. Stomatologia estetică bine realizată poate conduce la rezultate excepționale şi la un impact pozitiv asupra aspectului şi încrederii în sine a unei persoane.
Noile tehnologii şi tehnici în ceea ce priveşte coroanele şi punțile dentare, implanturile, endodonția, chirurgia orală si estetica vă pot îmbunătăți calitatea vieții şi vă pot ajuta să vă păstrați o dantură sănătoasă, funcțională pe toată durata vieții.
Timpul se schimba şi la fel se întâmplă şi cu tehnologia, ridicându-ne talentele pe culmi tot mai înalte. Progresele realizate în stomatologia estetică ne permit să îmbunătățim vechile restaurări care, deşi ne-au fost utile ani de zile, acum pot fi făcute să arate mai natural şi să modifice trăsăturile feței.

Religner

Religner este un sistem de gutiere consecutive, realizate printr- o tehnologie complexă de printare și scanare 3D.  Ajutați de un scanner 3D și un soft ultra complex de ortodonție, se realizează virtual mutarea dinților. Prin intermediul gutierelor dentare personalizate fiecărui caz, se execută mutarea dinților si a arcadelor până se ajunge la rezultatul final dorit.

Ținând cont de cerințele dvs. și ale medicului dvs. se elaborează planul de tratament pe care vi-l transmitem spre validare. Orice modificare se dorește înainte de validare, se poate face fără să implice vreun cost suplimentar. Odată validat cazul, nu se mai pot face modificări ulterioare.

Endodontie

 

Tratamentul de canal constă în îndepărtarea pulpei dentare (nervului) atunci când acesta este afectat ca urmare a unei carii profunde.
Netratarea corectă a acestei afecțiuni poate determina pierderea dintelui de pe arcadă, reprezentând cea mai frecventă cauză de pierdere a dinților. Tratamentele sunt executate sub anestezie după o izolare corectă a dintelui folosind diga. Dispunem de un microscop endodontic performant, ce permite tratamente mult mai precise și etanșe, de sisteme moderne de alezare a canalului radicular și de aparatură pentru obturarea la cald a canalalelor radiculare. Măsurăm lungimea canalelor radiculare atât radiografic cât și electrometric iar rezultatele tratamentelor sunt monitorizate în timp.
Avantajele folosirii acestor tehnici sunt:
– scurtarea duratei de tratament
– tratamente mai precise și etanșe, determinând creșterea duratei de viață a dintelui

Diga

Diga  reprezintă sistemul de izolare cu folie elastică a câmpului operator în stomatologie se folosește în multe domenii ale medicinei dentare: endodontie, odonto-terapie restauratoare, pedodontie, ortodontie, parodontologie, estetica dentara, protetica. Indeparteaza partile moi (obraji, buze) si asigura o izolare optima impotriva salivei si a sangelui pastrand campul de lucru uscat.

IMPLANTOLOGIE

Implanturile dentare reprezinta cea mai bună metoda  pentru  inlocuirea dintilor lipsa dinţilor – arată şi se simt exact ca dinţii naturali.

Piesa implantara este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, care se integrează perfect în structura osoasă proprie.

Față de punțile clasice sau de protezele convenționale, durata de viata a unui implant dentar este marita, fiind totodata un tratament stomatologic mai fiabil, care îți asigura funcționalitatea dinților (poți mânca orice, fără teamă) si care iti poate reda zâmbetul mult visat si asigura protectia dintilor restanti.

Implantul dentar nu trebuie privit ca un simplu implant, reprezinta o oportunitate in recuperarea sanatatii si a esteticii dentare.

Programeaza-te

În cazul unei urgențe, nu ezitați să apelați numărul afișat și noi vom face tot posibilul pentru a vă trata cât mai curând!