Când este necesar tratamentul de canal, cunoscut și sub denumirea de endodonție?
Scopul nostru este să vă păstrăm dinții cât mai bine posibil. Tratamentul de canal este una dintre ultimele măsuri pe care le luăm în considerare pentru a asigura conservarea dinților și pentru a evita pierderea dinților. Pe lângă tratamentul tradițional de canal, efectuăm examinări ale obturațiilor radiculare existente și efectuăm orice corecții necesare.

Ce presupune tratamentul de canal?
Tratamentul de canal constă în îndepărtarea pulpei dentare (nervului) atunci când acesta este afectat ca urmare a unei carii profunde. Netratarea corectă a acestei afecțiuni poate determina pierderea dintelui de pe arcadă, reprezentând cea mai frecventă cauză de pierdere a dinților. Tratamentele sunt executate sub anestezie după o izolare corectă a dintelui folosind diga. Dispunem de microscop endodontic, ce permite tratamente mult mai precise și etanșe, de sisteme de alezare a canalului radicular și de aparatură pentru obturarea la cald a canalalelor radiculare. Măsurăm lungimea canalelor radiculare atât radiografic cât și electrometric iar rezultatele tratamentelor sunt monitorizate în timp.
Avantajele folosirii acestor tehnici sunt:
– scurtarea duratei de tratament
– tratamente mai precise și etanșe, determinând creșterea duratei de viață a dintelui
În ultima etapă, dintele este stabilizat, de exemplu cu o coroană (parțială).

Este dureros tratamentul de canal?
Chiar și în cazul unei inflamații severe, suntem foarte atenți și ne propunem să ne asigurăm că tratamentul este nedureros. Eliminăm durerea de la nivelul canalului radicular inflamat Și vă vom ajuta să vă relaxaţi şi să scăpați de orice temeri pe care le-aţi putea avea. Folosim tehnici moderne de dezinfectie si umplere pentru a ne asigura ca dintii dumneavoastra sunt conservati si ingrijiti cat mai eficient posibil.