Ce sunt parodontita și gingivita?
Parodontita este o formă de boală a gingiilor care, ca și gingivita, indică o boală a gingiilor sau a parodonțiului. Acestea pot dura mult timp fără a prezenta simptome sau se pot manifesta prin sângerare a gingiilor, respirație urât mirositoare sau retragerea gingiilor. Riscurile includ potențiala pierdere osoasă și slăbirea implantării dintelui. Parodontita și gingivita pot fi cauzate de inflamație sau de cauze funcționale sau legate de vârstă. La clinica Smilebox, verificăm în mod regulat dacă există boli ale gingiilor și efectuăm tratamente de profilaxie. Cele mai multe cazuri de gingivită și începuturile de parodontită pot fi tratate eficient cu tratamentele noastre de profilaxie.

Ce este chiuretajul parodontal?
În cazurile de inflamație profundă care nu poate fi remediată prin profilaxie, poate fi necesar un tratament parodontal mai profund. „Detartrarea profundă” sau chiuretajul parodontal care este efectuată de personalul nostru special certificat, implică curățarea rădăcinilor. Acest lucru permite inflamației să se vindece și chiar și dinții slăbiți pot deveni ancorați mai ferm.
Ce forme de tratament pot fi luate în considerare?
Indiferent dacă suferiți de inflamație, fie că parodontita sau gingivita se datorează unor cauze funcționale sau legate de vârstă, tratamentul dumneavoastră la clinica SmileBox va fi blând și nedureros. Dacă este necesar, oferim un test de laborator pentru bacteriile parodontitei pentru a crea un tratament antibacterian personalizat pentru nevoile dumneavoastră.