Protetica dentară este responsabilă de diagnosticul, tratamentul, reabilitarea și menținerea morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar al pacientului.

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importanta a stomatologiei, intrucat presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.  Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

La clinica Stomatologică Smile Box se utilizează tehnologia CAD/CAM pentru restaurarea computerizată a dinților.Datorită acestei tehnologii sunt automatizate complet toate etapele de fabricație a construcției, fiind atins cel mai bun efect estetic, economisind esențial timpul, atât al pacientului cât și a medicului.
Avantajaele protezării stomatologice cu aplicarea dioxidului de zirconiu și tehnologiei CAD/CAM:
Aderență Ideală
Rezistență înaltă și în același timp suplețea construcției
Calități estetice minunate
Compatibilitate biologică
Siguranță
Durabilitatea coroanelor și punților dentare

Clinica noastră dispune de un scaner intraoral, care este o alternativă digitală a amprenetelor/ mulajelor și oferă o experiență mai plăcută pentru pacient în această etapă de lucru.

În laboratoul digital, avantajele CAD/CAM sunt puse în valoare și toate acestea ne permit să prelungim viața dinților restaurați, să asigurăm pacienților noștri funcționalitatea și confortul restaurărilor dentare , și implicit o calitate înaltă a vieții.